Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hail Eris

15. 5. 2008 7:13
ježíš pravděpodobně vůbec neexistoval

tak se nehádejte o kravinách . nebo se budeme hádat, zda vodnice používají vložky či tampony? ;-D

0 0
možnosti

Semper2

15. 5. 2008 18:42
+++

Neexistoval ? A proč tedy máte neustále potřebu se vůči němu vymezovat ?;-D

0 0
možnosti

šoa

1. 5. 2008 11:32
Trpím a pláču nad Vaším článkem Williame

;-(Jsem upřímně zděšena, o čem všem autor příspěvku "zasvěceně" píše, aniž by měl ty prapranejzákladnější  vědomosti o tomto tématu. Od nadpisu až před citaci Matouše jedna chyba za druhou! Proč píšete Williame a proč právě o tomto tématu, když o něm vůbec nic nevíte? Stačí nadpis-kdo vůbec nic nepochopil,jste Vy, Williame a nenávist plodí právě takové články nadšených kovertitů, jakým jste evidentně Vy. Jen se podívejte do historie, pokud Vám to nedělá problémy. Dokážete slovy možná na chvíli strhnout nevědomé čtenáře, ale bohužel strháváte svoji naprostou neznalostí právě na opačnou stranu, než asi ve svém nadšení pro víru chcete! V každé větě tohoto úděsného článku je chyba, opravdu v každé. Děsné!Zá pár líbivými výrazy skrýváte svoje tápání ve tmě, nejistotu a nevědomost. Prosím, nepište již nic k tomuto závažnému tématu, pište o stavebnicích, tam nic nezkazíte. Nepište už a studujte! 

0 0
možnosti

Semper2

2. 5. 2008 0:21
Re: Věřím, že trpíte , ale fakta jsou fakta ...

Tak nevim paní Goldštajnová, žádnou chybu jsem nenašel . Bud´te příště konkrétní. Ale, že se článek nelíbí židům - to bych pochopil.

0 0
možnosti

Jannynov

24. 4. 2008 5:40
neznalost ...a nepochopení

přátelé, někteří z vás se vyjadřují k neposkvrněnému početí aniž by tušili co je významem tohoto slov. spojení, takže :

Dogma  o neposkvrněném početí Panny Marie je dogmatem katolické církve, které praví, že Panna Maria byla jakožto jediný člověk přivedena na svět bez dědičného hříchu. 

Toto dogma se vůbec netýká otázky, zda Panna Maria

otěhotněla jako panna, jak se někteří mylně domnívají (v této otázce jsou totiž všechny křesťanské církve zajedno). :-)

0 0
možnosti

apokalypsa

24. 4. 2008 10:57
Re: neznalost ...a nepochopení

Aha, tak takhle to je, to jsem tedy opravdu netusil. Ale ted uz to tedy nechapu vubec - jaky dedicny hrich? Co to vlastne je? Pro me Buh = priroda, svet, vesmir, matrix, clovek, zivot. Je to vsechno dokonale a zadny hrich na tom nevidim, ale presne naopak - vsechno je dokonale promyslene a zivot = radost. Jaky hrich porad??

0 0
možnosti

nyny.

23. 4. 2008 19:41
pomluva ?

Pomluva je nepravda,  tedy ve srovnání se skutečností. Otcovství Ježíše je předmětem víry nikoli dokázanou skutečností, takže těžko může být pomluvou teorie o otcovství někoho jiného, třeba vojáka. A řekla bych, že neposkvrněné početí je z celé té náboženské pohádky nejméně uvěřitelná záležitost. Takže, proč ne film na takové téma ?

0 0
možnosti

Jannynov

24. 4. 2008 5:29
Re: pomluva ?

jen drobná

neposkvrněné početí je početím Panny Marie bez dědičného hříchu...jde o její početí JEJÍMI rodiči a církev  nikdy neučila nic jiného než že byla počata svými rodiči

nevztahuje se tedy NIJAK k početí Krista, tuto základní věc by člověk pouštějící se do podobných debat měl znát.......:-)

0 0
možnosti

Vikina

23. 4. 2008 19:40
Mimo mísu

Jak vidím, ostatně i kolem sebe, lidi dnes už vůbec nechápou podstatu křesťanské nauky a víry jako takové, a to včetně těch zcela nevědomých panbíčkářů, navštěvujících pravidelně kostel, aniž by se byť jen vzdáleně přiblížili tomu, co tak okázale vyznávají. Víra v Boha je vírou v jakýsi řád, morálku a nadčlověčí spravedlnost, nikoliv vírou v nějakého starého pána.

Debaty o hymenu jsou z tohoto úhlu naprosto mimo mísu, stejně jako jiné podobně střelené debaty. Pokud ovšem nejde jen o další cílený útok na křesťanství jako takové, vedené od počátku novověku, tedy od doby, kdy peníze začínají vítězit nad prací.

Nevím, jak dalece se na tom podílejí Židé, skutečností je, že kdybychom si dovolili jen desetinu toho všeho, co musí snášet církev, vůči nim, byl by z toho takový kolotoč, že bychom se nestačili divit.

0 0
možnosti

apokalypsa

24. 4. 2008 11:24
Re: Mimo mísu

Ano, tak treba ja. Podstatu krestanske nauky opravdu nechapu, vybral jsem si z ni proto jen to jedine, co mi pripada, ze ma smysl: laska k bliznimu. Ostatni zalezitosti jsou dle meho nesmyslne. Jako idealni vidim spojeni krestanstvi s buddhismem. R^

0 0
možnosti

Dennys

23. 4. 2008 19:35
obry clanek

Kdo trosku zna nejen Bibli, ale i apokryfy z ni v prubehu staleti vyrazene, muze mit vcelku jasno. Zajimavou postavou je ten "bily andel" - vyslanec - at uz jej nazveme jakkoliv i jinak - byl i u podobneho "poceti" Marie, byl i u Jezisova porodu a vlastne provazi stvoreni vsech vyznamnych osobnosti Stareho zakona. A v dnesni dobe neni "poceti" bez sexu s muzem uz nic neobvykleho. I stari Indove v tom jiz pred tisiciletimi meli jasno. Kdo neveri - at vice cte. Karma. 

0 0
možnosti

Kolokol

23. 4. 2008 18:27
Vážený autore

Osobně chápu Ježiše ve dvou rovinách. Jako osobu dejme tomu teologickou, jako subjekt uctívání jednoho z náboženství a jako osobu historickou. Zde pak vzniká rozpor mezi věřícími křesťany a ostatními. Pro mě jako ateistu je Ježiš významnou historickou postavou která jistě ovlivnila chod dějin. Nicméně je pro mě jeho početí, život, činy, atd. tak jak jsou popsána v evageliích historicky tou nejméně pravděpodobnou variantou. Ano, existuje mnoho spekulací, mnohdy seriozní někdy neseriozní, mnohé je možno považovat za nesmysly. Ale znovu opakuji, pro mě jako ateistu je jakákoliv možná varianta původu Ježíše často pravděpodobnější než jeho neposkvrněné početí. Já se nijak nevysmívám věřícím, ale nechť mi oni nevnucují přijaté církevní dogma jako objektivní historickou pravdu.

0 0
možnosti

Jannynov

24. 4. 2008 5:34
Re: Vážený autore

pane, ono "neposkvrněné početí" se ve skutečnosti týká početí Marie svými rodiči, bez poskvrny dědičným hříchem, jakýmsi "sklonem, tíhnutím ke zlu, k pádu"....a nijak nesouvisí s otázkama zde kladenýma.

církev nikdy neučila a ani neučí že by Maria byla počata svými rodiči nějak technicky "jinak" než my všichni.....jde pouze o te prvotní hřích

nejde tedy o početí Krista, jak se mnozí zcela mylně domnívají.....více pak v teologii, kdyby byl zájem....

0 0
možnosti

pan.ucho

23. 4. 2008 16:59
Verhoeven

Chápu-li to dobře, nepochopil jste Paula Verhoevena a proto ho nenávidíte? A věřim, že vámi zmínění UFO-brouci mají dohromady mnohem více společného s teologií než vy, ale neberte to osobbně :)

Myslím že v Jobovi bylo řečeno o křesťanství dost...

0 0
možnosti

William Bernard

23. 4. 2008 17:24
Re: Verhoeven

Budete se divit, ale Hvězdnou pěchotu mám rád... Je to neskutečná parodie propagandy.... Verhoevena považuji za dobrého režiséra (Total Recall, Základní instinkt, Černá kniha) a proto si myslím, že nemá zapotřebí takové věci jako výše zmíněnou knihu....

0 0
možnosti

T.T.

23. 4. 2008 16:27
Díky za osvětu!

Samozřejmě posílám karmu R^

0 0
možnosti

William Bernard

23. 4. 2008 16:29
Re: Díky za osvětu!

Díky :-)

0 0
možnosti

Vránolump

23. 4. 2008 16:27
Hmmm,

pokud Ježíš existoval, je přeci jen pravděpodobnější, že byl počat mužem, než že do Marie vstoupil Duch Svatý.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2145x
"Kdo nic neví, nic nemiluje. Kdo nic neumí, nic nechápe, kdo nic nechápe, je bezcenný. Ale ten, kdo chápe, ten i miluje, všímá si, vidí… Čím hlubší poznání, tím větší láska… Kdokoli si představuje, že všechny plody dozrávají současně s jahodami, neví nic o hroznech."
Paracelsus
PS: Ano je to pseudonym, přišlo mi zmatečné používat své občanské jméno, když vrchní admin se jmenuje stejně. A navíc, od mé registrace tu přibyl další jmenovec.